Wat werkt wel en wat werkt niet bij linkbuilding?

linkbuilding

Er zijn een aantal belangrijke factoren wanneer je succesvol wil linkbuilden. Linkbuilding begint bij het verzamelen van backlinks. Let wel: er zijn maar liefst 200 opties waar een zoekmachine rekening mee houdt om te bepalen of je website belangrijk is. Een lastige klus dus. Echter is bewezen dat momenteel backlinks het allerbelangrijkste is. Het scoren van goede links is niet heel erg makkelijk. Het kost veel tijd om te kijken welke websites veel autoriteit hebben en daarbij moeten deze externe websites wel een reden hebben om naar jouw website te verwijzen. Denk ook aan goede en waardevolle content. Wil je echt serieus aan de slag met een sterk linkprofiel maar duizelt het je bij bovenstaande termen: schakel dan een bureau in die dit voor je doet. Je betaalt vaak maandelijks een klein bedrag en je ziet binnen enkele weken al resultaat. Wil je het toch zelf (eerst) proberen, dan volgen hier wat tips.

Wat moet je niet doen?

Een zoekmachine is streng, niet alle links worden even goed gewaardeerd, zijn effectief of werken juist averechts. Je kan zelfs een penalty gebruiken wanneer je te opzichtig manipuleert. Zo krijg je een slechtere positie. Koop dus niet zomaar wat linkjes. Wanneer je dit zonder te weten wat je doet aanschaft, dan speel je vals – het levert geen resultaat op. Je kunt ook aan linkruil doen – jij plaatst een link van een website en die website doet hetzelfde: plaatst een link naar jouw website. Dit is door een zoekmachine makkelijk te zien en is in strijd met meerdere richtlijnen. Een paar linkjes ruilen kan geen kwaad, maar als je dit overmatig doet beschadig je je eigen website.

Wat doe je wel?

Kwalitatieve backlinks verzamelen! Hoe doe je dit? Ten eerste: schrijf sterke teksten. Dit is een eerlijke manier en uiteraard een van de beste manieren. Je schrijft teksten die zo interessant zijn, dat mensen hier graag naar willen verwijzen. Goede content is een sterk linkprofiel! Je kunt daarbij ook linkbait toepassen: interessante infographics, teksten die een ‘viral’ potentie hebben en actuele onderwerpen. Zo maak je een meerwaarde voor je klanten. Zorg dat de teksten uiteraard over je onderneming gaan (of relevant zijn aan). Deze content kan je ook delen op social media – dat wordt dan sneller gedeeld. Social media telt namelijk ook mee als backlink. Goede content met de juiste manier van links verzamelen en uitzetten is the way to go.

uitbesteden

Uitbesteden

Een linkbuilding bureau als Linkbuilding Masters kan dit voor je doen, van het schrijven van teksten tot het plaatsen van links, alles is mogelijk. Je kunt meer informatie vinden op de website. Ook wanneer je toch zelf een poging wil wagen. Genoeg tips te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *