Waarvoor wordt een lasdraad gebruikt?

lassen met Böhler lasdraad

Wil je twee elementen met elkaar verbinden dan heb je een Böhler lasdraad

nodig, zonder een lasdraad kun je niet lassen. Deze is dus onmisbaar in het hele proces, maar zoals alles verschillen de soorten ook in prijs en kwaliteit. Maar vergis je niet met de prijs, een dure lasdraad betekent niet dat deze perse beter is tijdens het lassen. Je kunt de lasdraden onderscheiden in vier soorten:

  • gevuld lasdraad
  • universeel rutiel lasdraad
  • aluminium lasdraad
  • rvs lasdraad

De verschillende lasdraden kun je toepassen op verschillende materialen, en verschillende locaties. 

Waar is gevulde lasdraad voor?

In het assortiment van Böhler lasdraad, kun je ook gebruik maken van gevuld lasdraad. Maar waar gebruik je nu precies gevuld lasdraad voor, en wat is het verschil met gewoon draad om te lassen. Las je MIG/MAG dan is het goed deze lasdraad te gebruiken, zonder gasfles met beschermglas kun je dan lassen. In plaats van de gasfles, kan het poeder uit de gevulde lasdraad bescherming bieden. Dit is het enige lasproces waarbij je een gevulde lasdraad mag gebruiken. De lasdraad wordt door de lastang gevoerd, tevens dient de lasdraad als laselektrode. De draad smelt tijdens het lasproces af, de buitenkant die van metaal is gaat op in het smeltbad.

Böhler lasdraad

Het lassen van aluminium

Aluminium lassen doe je met een Böhler lasdraad van aluminium, ook daarvan zijn er verschillende soorten te koop bij lastechniekrijnmond.nl. De legeringen bepalen de verschillen van de lasdraad, legeringen worden toegevoegd aan de draad. Magnesium in de lasdraad zorgt ervoor dat de las is bestand tegen corrosie, silicium kun je gebruiken op veel verschillende projecten en is breed toepasbaar. Ga je lassen met aluminium lasdraad, heb je een lasapparaat nodig met een dubbele draadtoevoer. Ook een slangenpakket met kunststof binnengeleider is zeker aan te raden.

Lassen met RVS Böhler lasdraad is perfect voor iemand die voor de hobby last, voor professionele projecten is het minder geschikt omdat er hogere eisen aan worden gesteld. het universele draad is in de meeste gevallen al geschikt om te lassen op hobbymatig gebruik. Lassen is een techniek die al in de bronstijd werd gebruikt, het is dus geen nieuwe techniek. In het Midden Oosten en Griekenland zijn bewijzen gevonden, dat de lastechniek al een hele tijd wordt gebruikt. De techniek van het lassen werd gebruikt voor met name ijzeren pilaren, in ongeveer 310 na Christus was er al sprake van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *